tinytufts.se

Som hundägare vill du naturligtvis att din hund ska må så bra som möjligt och en faktor som då är avgörande är möjligheten till frisk luft och utomhusvistelse. Hundar som inte får komma ut och röra på sig kommer inte bara att få problem med vikten och den kroppsliga hälsan, utan även den mentala.

 

Ett mycket bra sätt för att säkerställa att din hund får tillräckligt med frisk luft är genom att bygga en hundgård. Det förutsätter naturligtvis att du har en tomt eller mark som är tillräckligt stor och att du även har en förståelse för att hundgården inte kan ersätta vanliga promenader. I en hundgård har din hund möjlighet att njuta av den sköna solen och känna brisen i pälsen, samtidigt som du vet att den är trygg och inte kan springa ut på vägarna. Det är ett utmärkt alternativ för dig som själv gillar att slappa i trädgården eller arbeta utomhus, men som har en hund som mer än gärna beger sig av på äventyr ensam.

 

Regler för att bygga hundgård

 

Att bygga en hundgård kan låta som en enkel uppgift, men sanningen är att det finns regler och lagar som du behöver anpassa dig efter för att din hundrastgård faktiskt ska vara laglig att använda sig av. Till att börja med måste du se till att du använder dig av ett material som är tryggt och hållbart och som hunden inte kan ta sig ur eller skada sig på, men du måste också säkerställa att hundgården inte är för liten.

På Jordbruksverket kan du hitta information om de minsta mått som din hundgård får ha beroende på vad det är för hundras, storlek på hunden och om du har en eller flera. Här kan du hitta exakta mått på vad som gäller och på så vis kontrollera att du har tillräckligt mycket utrymme för den rastgård som du planerar att bygga. Observera att du aldrig kan bygga en hundgård som är ”för stor”. Ju mer utrymme du har möjlighet att ge din hund, desto bättre.

Investera i en högkvalitativ hundgård

Om du inte har använt dig av en hundgård tidigare kommer det inte ta lång tid innan du förstår alla fördelar med den. En hundgård används oftast väldigt mycket, eftersom det är bra och enkelt. Hos Kellfri.se kan du hitta högkvalitativa och fina hundgårdar som du enkelt kan montera ihop i din trädgård. Återigen är det viktigt att du ser till att du köper en som är tillräckligt stor och att du inreder hundgården enligt de lagar och rekommendationer som finns. Din hund ska t.ex. alltid ha möjlighet att kunna gå undan i skugga om så behövs, men även kunna söka skydd om det skulle börja regna.

En hundgård är bra, men kan inte ersätta den motion som hunden får genom era dagliga promenader. Därför är det viktigt att du ser till att hunden också får komma ut ur rastgården och rastas på andra platser. Det främjar en mycket bättre fysisk och mental hälsa och gör din hund gladare och friskare.