tinytufts.se

En faktor som kan hämma dig från att gå ut och rasta din hund ofta är vilka kläder du har. Om du saknar bra fritidskläder för årets alla säsonger och väderlekar kan det bli problematiskt. Lyckligtvis kan du snabbt och enkelt handla dina fritidskläder på Garphyttan online som har ett brett sortiment av bekväma, mångsidiga och tåliga kläder för utomhusliv. De passar perfekt för den som ofta är ute i naturen och vistas i olika miljöer och situationer. Med dessa kläder kan du rasta din hund utan bekymmer och oro för hur vädret ser ut.

 

En tips på ett plagg som passar hundägare är ”Garphyttan Fixar Insulated Shirt” eftersom den fungerar bra i varierande miljöer och situationer. När du har en hund kommer du snabbt pendla mellan att vara inom- och utomhus och då är detta plagg smidigt. Den är försedd med fler fickor för att du ska kunna förvara viktiga saker som mobil, plånbok och multiverktyg på ett säkert sätt. Tveka inte att köpa dina fritidskläder här och anmäl dig till deras nyhetsbrev för att få 10 procent rabatt på köpet!

 

Fördelarna med att rasta din hund ofta

 

Att gå ut och rasta din hund är ett fantastiskt tillfälle att stimulera sinnet, röra på kroppen, njuta av solen och träffa folk. Föga förvånande märker du säkert hur glad din hund blir varje gång det är dags för rastning. Att rasta din hund ger dig också möjligheten att stärka bandet med den. Utan en hund kommer du sannolikt inte gå ut lika ofta och till följd av det lätt bli uttråkad. Med en hund kommer du knappast bli uttråkad eftersom hundar behöver rastas flera gånger per dag. Hur många gånger en hund behöver rastas dagligen beror på hundens ras, storlek, ålder och allmänna hälsa. Dock brukar en vuxen hund behöva rastas i minst 30 minuter per dag medan valpar kan behöva ännu mer. Vad som är säkert är att du alltid kommer ha en ursäkt för att gå och röra på dig och upptäcka nya platser.

De tre viktigaste anledningarna till att rasta din hund regelbundet är:

  • Är bra för hundens allmänna hälsa.
  • Är en bra möjlighet för motion och rörelse.
  • Är bra för hundens miljöträning och socialisering.

Rasta hunden och få din dagliga dos D-vitamin

Om du har bestämt dig för att börja rasta din hund mer kommer du snabbt inse nyttan med nya fritidskläder från Garphyttan. Kläderna kommer att påverka din komfort och skydda dig mycket bättre mot naturens element. Nya kläder kan också vara pusselbiten som fattas för att få dig vilja vistas mer tid utomhus. Fördelen med att vistas mer tid utomhus är att du garanterar dina dagliga behov av D-vitamin som är så viktigt för hälsan. Faktum är att omkring 50 procent av befolkningen har D-vitaminbrist och det bästa sättet att få sin D-vitamin är genom exponering för solljus. Den goda nyheten är att det räcker med drygt 15 minuters exponering för solljus per dag för att täcka dagsbehovet. Detta innebär att du kommer att säkerställa ditt D-vitaminbehov genom att rasta din hund varje dag.