tinytufts.se

Oavsett om man har en egen firma som takläggare eller om man är anställd kan det vara ett gissel att samtidigt vara hundägare. Ibland kan det nämligen förekomma tillfällen då man inte vill eller kan lämna hunden hemma eller hos någon annan. Men hur kan man som takläggare lösa situationen?

 

Kan hunden vara med på arbetet?

I arbetet som takläggare spenderar man en hel del tid uppe på tak. Fastigheterna kan vara olika höga, och arbetet kan ta lång eller kort tid beroende på vad som ska göras. Om det är svalt ute kan det finnas möjlighet att ha med hunden och ha den i bilen. Har företaget ett kontor kanske hunden kan vänta där. Det kan också finnas möjlighet att ha hunden i kundens trädgård. Då krävs det dock att man kommer överens med kunden om det.

Risker hunden löper när den följer med takläggaren

Om hunden ska sitta i bilen finns det en risk att hunden blir för kall eller för varm. Är hunden utomhus kan den skadas på plankor, spikar eller annat som ramlat ner under arbetet på taket. När man har en hund med sig på arbetet kan det också vara risk att man inte tänker på att den är där. Då kan det ta tid innan hunden rastas.

Hundrädda kunder

Har man hundrädda kunder kan man som takläggare inte bara släppa ut den på tomten. Det finns fler hundrädda personer än man kan tro, och det måste man respektera.

Arbetstiderna

Som takläggare kan arbetstiderna variera. I regel arbetar man mellan 08.00 till 17.00. Det är lång tid för en hund att vara ensam om den inte kan följa med till arbetsplatsen. Om man arbetar nära hemmet kanske man kan hinna hem och rasta hunden, men så är inte alltid fallet. Om man märker att hunden far illa kan det vara bättre att omplacera eller sälja den.