tinytufts.se

Ju mer tid du spenderar med din hund desto bättre kommer er relation att bli. Något både hundar och människor behöver är motion och att hålla sig aktiva. Därför är det en perfekt kombination att spendera tid med din hund samtidigt som ni är aktiva tillsammans. Listan på vad ni kan göra tillsammans är oändligt lång och enbart fantasin sätter gränserna. Det bästa med att vara aktiv med din hund är att det kan vara helt gratis om du vill.

 

Vandra med hunden

 

Att ta med din hund på en flerdagarsvandring kan vara det bästa du kan göra. Förutsatt att både du och din hund är i god fysisk form kan ni vandra så länge ni orkar. Även om ni inte är i den bästa formen kan ni gå på kortare vandringar tills ni är redo för flera dagar i naturen tillsammans. Ni behöver då ta med mat och vatten till er båda, tält, sovsäck, tåliga kläder från ITAB, koppel, bra skor och en filt som din hund kan sova på. Se till att kolla upp vilka regler som gäller när du vandrar med din hund i Sverige innan du ger dig iväg. På vissa ställen måste din hund vara kopplad och på andra platser kan den springa fritt om den är lydig. Det är viktigt att ni tar hänsyn till naturen omkring er och aktar er för vilda djur och olämplig terräng. Håll er till upptrampade stigar och se till att ni tar många pauser för att ta in det vackra landskapet omkring er. Sverige är ett vackert land som tåls att upptäcka till fots, då du blir ett med naturen.

Mental stimulans

Det är inte bara viktigt att din hund får fysisk aktivering, den behöver också stimuleras mentalt för att må bra. Det är viktigt att du jobbar med din hund så att den känner sig utmanad och sedd. Till exempel är det bra om ni inte går samma runda varje dag utan att du varierar dig när du väljer var promenaden ska gås. Det är viktigt för din hund att få se nya miljöer och få känna nya lukter, helt enkelt är det viktigt med nya intryck. Ett annat sätt att ge din hund mental stimulans är genom att lära den nya trick och kommandon, då händer något nytt och det blir kul för hunden. I längden blir det även roligt för dig när du har en lydig hund som kan många trick som du kan visa upp för vänner och familj. Om du vill ta det ytterligare en nivå kan du ställa upp i tävlingar med din hund. Antingen i lydnad eller i agility. Är ni riktigt duktiga kan ni tjäna pengar på era talanger och vinna fina priser.