tinytufts.se

Det sägs att djurvän är människovän och det är nog många som kan skriva under på det. Vi är många i Sveriges avlånga land som har valt att ha husdjur av olika slag. Katt och hund är de vanligaste husdjuren, sedan finns en hel rad andra små och stora liv som förgyller ägarnas tillvaro.

 

Hundar är alltid sin ägare trogen och gör allt för att vara till lags, få mat plus stor kärlek som den är värd att få. Att skaffa hund bör vara ett noga övervägt beslut. Det är många saker att tänka på, särskilt om den första hunden ska köpas. Barn är alltid barn, även i hundvärlden, och i början när det lilla livet äntligen kommer till den som ska bli deras ägare så vill ju alla naturligtvis att det ska bli så bra som möjligt. I början händer små olyckor inne som kan göra att det kanske skvätter på väggarna. Då är det bra att ta kontakt med en tapetserare i Stockholm för goda råd, tips och pris på hjälp att eventuellt måla eller tapetsera om hemma.

Det kan vara bra att veta hur mycket tid som hunden kräver av ägarna innan man skaffar sig en valp. För naturligtvis vill vi att hunden alltid ska känna att den får alla sina behov tillgodosedda. Den ger så otroligt mycket kärlek tillbaka och kan lyfta en mindre bra dag till att bli alldeles fantastisk. Hunden är otroligt inkännande och följer ägarens sinnesstämning och rörelser. De är med andra ord inte bara människans bästa vän utan också fantastiska människokännare.

Precis som oss människor så har de känslor. De kan också bli ledsna ibland och som hundägare så gäller det att lära sig hundens signaler. Betyder de ledsna blickarna att de är ledsna, har de tråkigt och behöver få leka eller behöver de mer uppmärksamhet? Det kan vara subtila skillnader och blir man fundersam på om allt är som det ska så finns det alltid veterinärer att tillfråga.

Hundar har funnits i våra hem sedan urminnes tider och numera har de stort värde för allt från människor som lever ensamma, par utan barn och mindre eller större barnfamiljer. Finns det barn i familjen med en hund så brukar barnen ha en naturlig barnvakt. Hundarna förstår betydligt mer än vad vi som människor kanske tror. Det finns otaliga historier om hur hundar och barn fungerat tillsammans under barnets uppväxtår. Hundar har många gånger gett stöd till ett barn när det ska lära sig att gå. Fler än en gång har deras skall talat om att barnet kanske börjar krypa eller gå iväg åt ett håll som blir lite för långt från föräldrarna. De har naturliga beskyddarinstinkter precis som vi människor har mot värnlösa små liv. Ofta förekommer det flera hundar i familjen och ibland av olika raser. Då kan det likna något som kallas syskonkärlek i människovärlden mellan hundarna och även då utstrålas det ofta en värme som är härligt att se.

Det är ingen tvekan om saken, hunden är verkligen människans bästa vän i både vått och torrt.