tinytufts.se

En av de första sakerna man bör skaffa till sin hund är en försäkring. Det kan lätt bli en sådan sak man glömmer eftersom det är så mycket annat att tänka på i samband med hundköpet. Men försäkringen är faktiskt viktigare än man tror.

 

Jämför försäkringar

 

När man ska köpa försäkring till hunden är det bra att jämföra de olika alternativen. Hos Kattförsakring.se kan man jämföra försäkringar till katt men det finns även tjänster där hundförsäkringar jämförs. I jämförelsen bör man titta på vad försäkringen kostar, vad den täcker samt hur hög självrisk man har om något skulle hända. Man bör också titta på om ersättningen sjunker eller om försäkringen rent av helt slutar ge ersättning när hunden nått en viss ålder.

 

Vad kostar hundförsäkringar?

När det gäller försäkringspremier kan de variera en hel del. Premien kan vara högre eller lägre beroende på vilken hundras man har, var man bor, vad man gör med sin hund med mera. Om försäkringen ska ge högre ersättning, eller ersättning för fler saker får man också räkna med att betala en högre premie.

Fördelar med att ha en försäkring

Det finns flera fördelar med att ha en försäkring till sin hund. Den allra största är att man kan få ersättning om hunden blir skadad, sjuk eller avlider. Har man inte en försäkring kanske man inte kan betala veterinärkostnaderna och då kan man tvingas att avliva sin älskade hund. Även om man inte har den allra dyraste försäkringen kan man få ett bra skydd oavsett om hunden råkar ut för en olycka eller om den drabbas av en mer långvarig sjukdom.

En annan fördel med att ha en hundförsäkring är att man kan få ta del av vissa exklusiva erbjudanden genom försäkringsbolaget. Det kan vara rabatter på foder, olika hundträffar och en hel del annat.

Försäkring genom hundklubbar

Om man är med i en hundklubb kan det erbjudas hundförsäkringar genom medlemskapet. Det kan vara bra att kolla upp om man har någon sådan försäkring och vad den i så fall täcker. Att ha dubbla försäkringar innebär onödiga utgifter och dessutom kan man i regel bara få ersättning från ett försäkringsbolag om något sker.