tinytufts.se

För att kunna leva ett aktivt liv med sin hund krävs det att man har tid och energi för att spendera sin fritid tillsammans med hunden. När man först skaffar hund så ser man till att skaffa en hel del prylar till hunden. Men något som många glömmer bort är att det finns en hel del prylar som underlättar även för ägaren. Därför har vi i det här inlägget valt att ge dig som hundägare några tips på saker som kan vara användbara och kan ge ditt liv tillsammans med din hund en extra guldkant.

 

Pannlampa

Om det är en pryl som varje hundägare bör ha så är det en pannlampa. En pannlampa sitter på ditt huvud och lyser upp din väg under årets mörkare månader. En pannlampa är smidig att ha eftersom den sitter på ditt huvud och du inte behöver hålla i en mobiltelefon eller en ficklampa för att lysa upp vägen du och din hund går. Du kan köpa en pannlampa i en fysisk butik eller i en butik som säljer fritidssaker online. Det finns en hel del olika pannlampor att välja bland, både de som är lite dyrare och de som är billigare.

Hårroller

Om du har en hund som fäller päls vet du hur mycket hår det finns på kläderna och på möblerna. Särskilt under tiden hunden byter till sin vinter- eller sommarpäls, då tycks det finnas hår precis överallt. För att underlätta för dig själv och ta bort ovälkommet hundhår finns det hårrollers du kan köpa som du enkelt kan dra över dina kläder eller möbler för att göra dem fria från hår.

Böcker

Oavsett om du redan har hund eller planerar att köpa en hund är det alltid bra att bättra på sina kunskaper. Om du till exempel är inne på att starta din egen hunduppfödning finns det en hel del bra litteratur du kan läsa för att få en del av de kunskaper som krävs. Det finns också böcker som ger dig förslag på hur du kan ge din hund stimulans. Det finns böcker om särskilda raser och böcker som går igenom de populäraste hundraserna. Om du ska skaffa en valp eller redan har en valp där hemma finns det givetvis böcker som ger dig tips och råd kring valptiden.

Skor

Som hundägare är du ute mycket och går med din hund. Terrängen där ni går kan variera och därför är det viktigt att du har bra skor. Det finns till exempel kängor med isdubbar som gör det möjligt för dig att gå stadigt med din hund även på vintern. Du kan även välja att köpa ett par broddar att ha under dina vanliga vinterskor om du vill minska risken att du halkar på era hundpromenader. När du ska välja skor du ska ha på era promenader resten av året ska du välja de skor som har bra dämpning. På sommaren kan det vara skönt att ha ett par lättare skor som låter dina fötter andas när det är varmt ute.